Szabadidő

Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum (500 m)

Magyarország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, mely 32 medencével és több mint 5200 m2 vízfelülettel rendelkezik, emellett Magyarország második legmagasabb oldott ásványianyag tartalmú (15.201 mg/liter) gyógyvize is itt található. A fürdő területe három zónára oszlik (gyógy- és strandfürdő, élményfürdő, szaunavilág), az egyes zónák látogatásához külön belépőjegy szükséges, de több zónára érvényes, kombinált belépőjegyek is kaphatóak. A fürdő emellett önálló gyógyászati részleggel is rendelkezik, mely különféle gyógykezeléseket biztosít (pl. gyógymasszázs, iszappakolás, súlyfürdő, gyógytorna).

Bükfürdői Termelői Piac (500 m)

Április végétől október végéig, minden pénteken 16 és 20 óra között várja vendégeit a közkedvelt Bükfürdői Termelői Piac kézműves termékek széles választékával a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum melletti parkolónál.

VI. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság (Bükfürdő) - 2018. március 24.

A VI. Harvia-Saunabau Magyar Országos Szaunamester Bajnokság fordulójának helyszíne idén második alkalommal lesz Bükfürdőn, a Bükfürdői Gyógy- és Élménycentrumban.

XIII. Gyógy-Bor Napok Gasztrofesztivál (Bükfürdő) - 2018. július 18-22.

Idén is várja a zene, a gasztronómia szerelmeseit Bükfürdőn, a XIII. Gyógy-Bor Napok. Gyermekprogramok, magyar borok, pálinkák, kézműves termékek, koncertek várják az érdeklődőket.

Kerékpározás Bükfürdőn és környékén

Szállodánktól 100 méterre rákanyarodhat arra a kiépített bicikliútra, melyen keresztül egy 16 kilométeres túrával (Bükfürdő-Csepreg-Szakony-Gyalóka-Zsira-Lutzmanssburg) akár Ausztriába is átkerekezhet. Emellett Bükfürdő környékén számos további kerékpártúrára is lehetőség van. Szállodánk kedvező árú kerékpárbérlési lehetőséget is biztosít!

Kirándulás Kőszegen (26 km)

Mindössze 30 perces autóúttal megközelíthető szállodánból Kőszeg, melynek nemzeti örökséggé nyilvánított belvárosában a Jurisics-vár mellett érintetlenül fennmaradt, középkori hangulatú házak között kapcsolódhat ki.

Kirándulás Sárváron (27 km)

Sárvár szintén fél órás autóútra fekszik szállodánktól ahol a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő mellett a sárvári Nádasdy-vár is várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kirándulás Sopronba (44 km)

A 45 perces autóútra található Sopron belvárosa szintén kellemes kirándulási lehetőséget biztosít. A belváros meglátogatását követően a Harrer Csokoládéműhelyt és Cukrászdát is érdemes felkeresni, ahol minden nap csokoládékóstoló programot szerveznek.

Esterházy-kastély Fertőd (36 km)

Egész évben várja vendégeit az Esterházy-kastélyban található Kastélymúzeum, mely szállodánktól 40 perces autóútra található. A kastély udvarában nyáron rendszeresen tartanak zenei programokat, koncerteket.

Az oldalon használt képek forrása a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. Fotóarchívuma és a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület honlapja.